Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Na vašem soukromí nám záleží

My, Městská část Praha 3, IČO 00063517, používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. pro zlepšení kvality našich webových stránek a jejich obsahu. Kliknutím na tlačítko „Povolit vše“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu.

Přeskočit na hlavní obsah

Vítěz Žižkovského pivobraní zve na buřty na pivu

V hodnocení návštěvníků letošního Žižkovského pivobraní na Parukářce převládl kobyliský pivovar Ládví Cobolis. Představuje ho obchodní zástupce Jaroslav Šulc.

Na Žižkově žiji už skoro 20 let a upřímně bych neměnil. I z toho důvodu byl pro mě tento ročník Žižkovského pivobraní speciální, protože jsem mohl prezentovat pivovar z Ládví u nás na Trojce. Největší radost mám pochopitelně z vyhlášení našeho pivovaru nejoblíbenějším ze všech 28 zúčastněných. Pivovar Cobolis vznikal v kulturním domě Ládví na přelomu let 2017 a 2018. Původní restauraci jsme od základů přestavěli na moderní podnik kombinující industriální styl se dřevem. Samotný pivovar je v suterénu budovy. Nabízíme deset vlastních piv, pečivo z naší pekárny a jídla z čerstvých surovin. Pochutnáte si tu třeba na salátu s uzeným kachním prsem, na steaku z hovězí svíčkové nebo na grilovaném candátu. Naším šlágrem jsou buřty na pivu s podmáslovým chlebem. Připravujeme je tak, že vložíme do pekáčku nahrubo nakrájenou cibuli a papriky, přidáme špekáčky překrojené napůl, rajský protlak, černé pivo, pár nakládaných cibulek a beraních rohů. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem a pečeme hodinu a půl při teplotě 160 °C. Buřty se skvěle hodí ke světlému ležáku Praotec 12°, který je naším srdcovým pivem a získal řadu ocenění. V roce 2018 byl vyhlášen nejlepším ležákem v rámci festivalu Slunce ve skle, v roce 2019 obdržel zase v Plzni cenu Král Prahy.

Sládkem našeho pivovaru je neúnavný dříč a věčně usměvavý Pavel Palouš. V oboru patří mezi českou špičku. Pivo tu pod jeho vedením vaříme od května 2018. Ve stálé nabídce máme světlou dvanáctku a desítku, APu Nevadu, pšeničné pivo, stout, IPA a NEIPA. Další piva, jako třeba Summer Ale a ležák ze zeleného chmele, jsou sezónní, jiná experimentální: to platí například pro SaasAle’s, na nichž spolupracujeme s Chmelařským institutem. Testovali jsme i piva kyselá stylu Berliner Weisse, Gose, moderní Brut IPA nebo Märzen.

Sdílet:

Jaroslav Šulc

30. 06. 2022

Login