Na trzích seženete i vyhlášenou kachní pochoutku
Od března se na své místo na trzích na Jiřáku vrací pojízdná prodejna Soni Urbanové. Mezi mnoha drůbežími specialitami nabízí i oceněnou roládu.
Jatky Bojmany u Čáslavi založili mí rodiče v roce 1996, já se zapojila později. Na farmě máme kolem 200 kusů drůbeže, na podzim chováme taky husy určené na oslavy svatého Martina. Maso, které prodáváme, pochází buď z lokálních zdrojů, nebo přímo z našeho chovu. Protože v rámci podnikání máme oficiálně schválenou porážku, zpracováváme ho kompletně sami, a to tak, že maso nejenom porcujeme, ale taky dál upravujeme.
Klademe důraz na kvalitu a osobitost, a tak mají naše výrobky nezaměnitelnou chuť i vůni. Nabízíme kuřecí a kachní rolády, paštiky, salámy, šunku, máme taky slepičí maso. Snažíme se, aby v polotovarech byl velký podíl masa, u rolád je to až 93 procent. Naši zákazníci si oblíbili například naši kuřecí roládu s listovým špenátem nebo brokolicí. Za kachní roládu jsme v roce 2012 získali titul Regionální potravina.
Na Jiřáku jsme už 12 let každý pátek. Vedle toho prodáváme taky na trzích v Dejvicích a máme kamennou prodejnu v Čáslavi.
Tip pro vás
Při nákupu kuřete se vyplatí vzít celé. Co nezužitkujete, hodí se na vývar, který má v kuchyni nepřeberné množství využití. Kuřecí stehna nevykosťujte, právě maso s kostí dodá omáčkám tu pravou chuť. A doporučuju vám sáhnout po nějakém receptu na dobrou marinádu, v zimě se hodí taková, která zahřeje. Připravíte ji z kurkumy, zázvoru, česneku a citrónové šťávy.