Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Na vašem soukromí nám záleží

My, Městská část Praha 3, IČO 00063517, používáme soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. pro zlepšení kvality našich webových stránek a jejich obsahu. Kliknutím na tlačítko „Povolit vše“ souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu.

Přeskočit na hlavní obsah

Mamacoffee nabízí kávu přímo od farmářů

Na náměstí Jiřího z Poděbrad najdete kavárnu Mamacoffee. O důležitosti kvalitních surovin i prohlubování sousedských vztahů vypráví ředitel Vojtěch Syrůček.

Mamacoffee na Jiřáku jsme otevřeli v roce 2011 jako třetí kavárnu naší stejnojmenné pražírny. Chtěli jsme, aby tu vzniklo místo, kde se lidé mohou potkávat a udržovat tak sousedské vztahy. Zatím se zdá, že se nám to podařilo.

Kávu nakupujeme od konkrétních farmářů za férové ceny. S několika z nich se nám dokonce podařilo navázat dlouhodobé vztahy. V Nicaragui dohlíží na obchod náš zahraniční kolega Chepe. V Brazílii dlouhodobě nakupujeme kávu od farmáře Paula Toleda. Další vazby máme třeba v Ugandě či Kolumbii. Snažíme se farmáře podporovat, vzdělávat a dávat jim zpětnou vazbu na jejich kávu přímo z našich kaváren.

V Krásově ulici najdete také naši pekárnu, kde se pečou skvělá brownie, ale i spousta dalších dobrot. Kromě důrazu na lokální a kvalitní vstupní suroviny peče naše pekárna košer způsobem. Na nákladovém nádraží Žižkov máme sklad, technické zázemí a chráněnou dílnu Fair balírna. Pro zájemce tu pořádáme kurzy, kde můžou získat zkušenosti v domácí přípravě kávy nebo se šleháním mléka a následným tvořením obrázků do šálků, což je tzv. latte art. Vyzkoušet si to můžete i doma. Šálek s kávou držíte nakloněný a z pěticentimetrové výšky lijete přímo doprostřed ohřátou a nešlehanou mléčnou pěnu — na to stačí pár pohybů s ohřátým mlékem ve frenchpressu. Jakmile je hladina v šálku zhruba centimetr pod okrajem, konvičku přiblížíte k šálku, ten nakloníte a přidáte naráz více pěny.

Sdílet:

Vojtěch Syrůček

09. 11. 2021

Login